Getuigenissen

Een intense energie-boost, die de spanningen doet verdwijnen !! De eerste keer moest ik erg veel moeite doen om er 5 minuten op te blijven liggen. Vreselijk. Maar geleidelijk aan lukt dit wel. Ik geniet nu elke dag een uurtje van deze ontspanning.
Gewoon doen, 't is S U P E R !!! Een tip: veel drinken achteraf, er komt... werkelijk veel los. Zelfs m'n weegschaal bevestigt dit ...
 

An Defoort ,


Ik ben al een tijd in het bezit van een yantramat, ik gebruik ze ongeveer drie maal per week. Als ik wat moe gewerkt ben en ik ga op de mat liggen, kom ik weer uitgerust van de mat. Als ik op de mat lig, word ik volledig ontspannen, ik val er van in slaap, en dat geeft een zalig gevoel. Soms heb ik last van evenwichtstoornissen, bij een erge aanval ga ik op de mat liggen met de drukpunten in mijn hals en dan heb ik beterschap. Bij mijn migraine helpt de mat ook, de hoofdpijn wordt zachter maar ze is niet helemaal weg, dat is ook zo bij mijn rugpijn. Ik zal eens moeten proberen om dagelijks mijn mat te gebruiken, dat is het effect misschien nog beter.

Rita Dhondt,


Ik ben zeer tevreden van de YANTRAMAT, ik gebruik ze nu al enige tijd en ik lig er nog steeds alle dagen op voor zeker 1 uur. Het doet echt heel goed. Ik heb veel last van mijn rug en door op de mat regelmatig te liggen is de pijn in mijn rug al heel wat beter. Ik krijg ook weer wat energie, die ik zeker kan gebruiken! Ik zou mijn mat niet meer willen missen. Ik kan de mat aanraden voor mensen die al wat ouder worden, maar ook jonge mensen kunnen toch veel energie gebruiken en eens 10 minuutjes op de mat gaan liggen, is toch geen grote inspanning!
In het begin lag ik niet lang op de mat, ik heb heel langzaam opgebouwd met 10 minuutjes tegelijk, maar nu val ik al in slaap als ik op de mat lig! Heerlijke ervaring.

Adrienne Van Eetvelt - 71 jaar - uit Belgie.,
huisvrouw


Dit komen de klanten van Spiritual Balance vertellen :
de eerste paar keren is het even wennen, maar het is eigenlijk na de eerste keer al heel goed met ontbloot bovenlijf
te doen zonder pijn. Velen melden al vanaf de eerste keer een betere nachtrust; dieper en meer ontspannen en voelen zich
's morgens meer uitgerust.
Vier mensen hebben gemeld dat hun "ochtendrugpijn", veroorzaakt door stramme spieren,
al na twee keer liggen op de yantramat was verholpen.

15 personen hebben gemeld dat zij zich energieker voelden overdag, nadat zij op de yantramat hadden gelegen.
Men viel zelfs op de mat in slaap. 6 personen hebben gemeld dat hun (spannings)hoofdpijn aanzienlijk was verminderd. "

Spiritual Balance,


Door de vriendin van mijn broer werd ik geattenteerd op de Yantramat. Na het lezen van de site was mijn interesse gewekt. Sinds een aantal dagen ben ik nu in het bezit van een mooie olijfgroene Yantramat.

Zodra ik een paar tellen op de mat lig val ik in een overheerlijke diepe slaap. Na een minuut of 20 wordt ik vanzelf weer wakker en voel me helemaal niet moe. Soms ben ik nog een beetje rozig van het slapen en de warmte van mijn rug.

Het voelt helemaal niet aan zoals je in eerste instantie zal denken. Je voelt helemaal niet dat je op een modern spijkerbed ligt. Ik ben er erg blij mee en zeer tevreden over.

En daarbij ziet het er nog onwijs leuk uit als je hem aan de muur hangt tussen de relax momenten door.

De vriendin van mijn broer gaat er nu overigens ook een halen, ik bleek haar proefpersoon te zijn haha!"


Groetjes Eva

Eva Boomgaard,
Accountmanager in de Grafische Sector


Vorige week zo'n Yantra mat gekocht en ik moet zeggen: het is een verwennerij! Ik ervaar het als heerlijk ontspannend en ik slaap er goed op. Althans..niet de hele nacht , maar gewoon een minuutje of 20 voor het slapen gaan. Resultaat: een heerlijke diepe nachtrust en opstaan met een fit gevoel. Het lijkt eigenlijk een beetje op een turbo-shiatsubehandeling! Is het een concurentie voor mij als massagetherapeut? (hihi) Eigenlijk niet want er gaat natuurlijk niets boven 2 goede handen,(ahum) maar het is wel van harte aan te raden ter ondersteuning.

Marcel van Harten praktijk Plexus Solaris,
Massagetherapie/hsp-begeleiding


Ik mocht de Yantramattan uitproberen tijdens de ISPO in München. In eerste instantie stond ik sceptisch tegenover deze antistressmat. Hoe kan zo’n stekeltjesmat nu voor ontspanning zorgen? Ik heb niets met Akupunktuur. Ik geloof meer in geen stress dan anti-stress. Toch wilde ik de Yantramattan uitproberen.

Op mijn rug met mijn voeten opgetrokken lig ik op de mat. De stekeltjes prikken een beetje in mijn (ontblootte) onderrug, maar na enkele minuten merk ik daar niets meer van. Tot het einde van de sessie heb ik niet het gevoel dat de mat een ontspannend effect heeft. Maar als ik opsta voelt het alsof ik een beetje high ben. Net zoals na een lange massage waarbij je bijna in slaap valt.

Het gevolg is een relaxt en ontspanning gevoel. De spierpijn in mijn rug, die ik heb overgehouden aan een intensief sportweekend, is door middel van de Yantramattan verminderd. Andere effecten zijn mij niet opgevallen.

Conclusie: de ervaring van het liggen op de Yantramattan is minder prettig dan een ontspanningsmassage, maar het eindeffect is vergelijkbaar. De Yantramattan is een goedkoop en snel alternatief om lichaam en geest te ontspannen.
Roelien Luijt - Hoofdredacteur - www.shesports.nl

Roelien Luijt,
Hoofdredacteur Shesports www.shesports.nl


Beste,

Ik heb de mat al gebruikt op momenten dat ik niet kon inslapen met daarna een zeer goed resultaat, nl. terwijl ik vroeger dikwijls wakker werd op een nacht, slaap ik nu diep en vast door aan één stuk.

Ik mediteer geregeld en heb ervaren dat wanneer ik overdag op de mat ga liggen met een mooi muziek op de achtergrond, dat ik dan echt wel bewust vlugger en dieper naar een alfa niveau kan gaan, veel betere doorbloeding heb en tintelingen over het ganse lichaam, de trillingen van de muziek voel ik letterlijk naar binnen komen.

Ik geef zelf ontspannende massages, en ben van plan om ook de mat in de praktijk te gebruiken.

Monique Van Puymbroeck,
Verpleegster


Beste,

Bij het eerste gebruik van de mat was het eventjes wennen. Een licht prikkelend gevoel in de eerste 5 minuten ging over in een vorm van ontspanning.
Bij veelvuldig gebruik van de mat treedt er duidelijk een ontspannen en goed gevoel op.

Na een sportieve inspanning krijgt men bij het gebruik een relax gevoel.
Na een stresserende dag is het zeker een weldaad eventjes op de mat te liggen.

 

Vergauwen Patrick,
Kinesitherapeut


Beste,

Ik stond in het begin zeer sceptisch tegenover deze spijkermat (de naam alleen al, iedereen bij zijn gezond verstand, zou toch twee keer nadenken). Maar ik mocht het eens proberen en die kans laat je toch niet liggen...
De eerste maal dat ik op zo een mat lag, was rond de middag op de zetel in de woonkamer (met 3 kindjes op de achtergrond).
Heel voorzichtig vleide ik mij neer (ja, dat prikt toch wel, hoor) maar na nog geen 5 minuten was ik al vredig ingedommeld! Wetende dat ik normaal niet in staat ben om dutjes te doen in de zetel met spelende kinderen rond mij, verbaasde mij dat heel erg!

Nu gebruik ik de mat elke avond gedurende 20'. Ik leg mij dus elke avond op mijn mat en lig binnen de 5' in een zalige slaap. Om een of andere reden word ik steeds na 20' eventjes terug wakker en verwijder dan de mat om zalig verder te slapen en 's morgens met duidelijk meer energie wakker te worden.
Er zijn soms dagen dat ik lichte rugpijn heb en dan denk ik: "Och, maar vanavond kan ik op mijn mat gaan liggen en dan verdwijnt dat toch"

Het is een rare gewaarwording als men op de mat gaat liggen. Ik kan eigenlijk ook niet goed verklaren wat de mat juist doet maar men krijgt vrij snel een zalige gloed over zich heen. Heel ontspannend en toch geeft het u veel energie wat ik best kan gebruiken om die 3 kleuters nog te kunnen volgen.

Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om die mat eens te kunnen uitproberen want anders had ik het nooit gelooft en dus ook nooit gekocht.
Als ik er nu met andere mensen over praat durf ik eigenlijk niet zeggen : " Probeer die van mij maar eventjes dan kan je jezelf overtuigen", want dan moet ik mijn mat enkele dagen missen en krijg ik ze meestal zelfs niet terug.

Aan al diegene die twijfelen, zeker uitproberen het is echt de moeite en ge hoeft er eigenlijk niks voor te doen.

Leentje Lemmens,
Verpleegkundige